Трагедията продължава! Прокуратурата обяви страшни подробности за кървавата катастрофа на магистрала „Тракия“

1523610427-30729490-2024573607782471-8709683614561861632-n-1

Към днешна дата беше извършен разпит на водачката на МПС и беше станало ясно, че експертизата, касаеща техническата изправност на нейния автомобил е готова. Това каза на брифинг наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов във връзка с тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“, който стана вчера.

„От експертизата е ясно, че лекият автомобил, който е влязъл в съприкосновение с автобуса, няма техническа неизправност. В момента продължават действия по разследването. В областните дирекции има хора, които се разпитват. Известно е, че е имало граждани, които са били преки очевидци на инцидента – нека се обадят на телефон 0886 88 25 31. Важно е да разберем истината, а тя най-лесно ще излезе, когато получим преки непосредствени показания от лица, които са били преки свидетели на инцидента. Това е дежурен телефон, стои постоянно в мен. По всяко време може да ми се звъни. Разчитам на гражданите, които могат да помогнат“, заяви прокурор Ангелов.

Той уточни, че задържаната жена е на 29 години и е от Плевен. „За мен беше важно да разбера дали пътнотранспортното произшествие не се дължи на повреда – т.е. тя да няма вина за това. След като няма техническа повреда в автомобила, приемам, че е бил изправен и пътнотранспортното произшествие се дължи на нейни субективни действия, което е причина за него. Пътникът с нея е разпитан и би трябвало да е освободен. Правена е и проба за наркотици и също е отрицателна. Възможно е автомобилът да е ударил предна лява гума на автобуса, така че да го завърти надясно“, обясни Ангелов и добави, че след това автобусът неминуемо е отишъл в канавката, каквото и да е искал да направи водачът на автобуса.

По думите му товарът и пътниците са били разпределени равномерно. Той уточни, че засега няма друга хипотеза за друг участник в пътнотранспортното произшествие. „Възможно е да излезе, но най-вероятно няма. Възможно е да има техническа неизправност на автобуса. Експертизата обаче ще се забави, тъй като сега е готова само за автомобила. Възможни са няколко версии в зависимост от мястото на удара“, каза още Мирослав Ангелов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.