Шефът на „Пирогов“ с последни новини за пострадалите в катастрофата! От какво е оперирано детето?

пирогов

Четирима пациенти докараха при нас след трагичния инцидент на магистрала „Тракия”. В момента всички са в стабилно състояние”. Това заяви директорът на МБАЛ „Пирогов” проф. Асен Балтов, който лично се включил в приема и лечението на ранените, тъй като е сред най-добри травматолози в България.

„Детето, което е пострадало при инцидента, беше оперирано по спешност. 13-годишното момче премина през детска противошокова зала на „Пирогов“, където му се направиха прегледи от мултидисциплинарен екип и изследвания. Момчето беше качено по спешност в детския хирургичен операционен блок. Там му поставиха дрен, за да възстановят достъпа на кислород до организма.

Поставен му е гръден дрен. В момента е в стабилно състояние и няма никаква опасност за живота му.

При нас е приета и неговата майка, която също е пострадала. Тя е с травма в областта на китките и също й е оказана помощ.

Има една жена със счупени ребра и гръдна травма, както и контузия на черния дроб

Четвъртият пациент при нас е мъж, който е минал през кабинет и прегледи, но вероятно няма да остане при нас, тъй като е в добро състояние.

Всички са в стабилно състояние, без опасност за живота. Наблюдаваме пациентите и сме взели бързи и адекватни мерки”, заяви още проф. Балтов пред ПИК.

Припомняме, че до момента в адската катастрофа край Вакарел на магистрала „Тракия” има 10 жертви и над 20 ранени и пострадали, настанени в различни столични болници. 4 от тях са с опасност за живота.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории