Само в 7DniSofia.bg

Борисов след срещата с Макрон: Влизаме в „чакалнята“ на еврозоната и Шенген

Борисов

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Елисейския дворец. Той бе посрещнат лично от президента Еманюел Макрон. Това е първата от серията срещи на българския министър-председател през следващите дни.

Борисов е четвъртият лидер, който разговаря с Макрон след избирането му за президент на Франция. Двамата разговаряха за развитието на отношенията между България и Франция и обсъдиха процесите в Европейския съюз.  А Борисов покани Макрон август месец да посети Бълария, коментираха от новини бг.

„Направихме един добър разговор по основни теми за ЕС и свързани с нашето председателство на Съвета на ЕС“,  заяви след края на срещата Борисов.

Той каза, че с Макрон са разговаряли за влизането на страната ни в „чакалнята“ на Еврозоната и за приемането ни в Шенген.

Борисов подчерта, че Франция отчита усилията за охрана на външата граница на ЕС. Правят впечатленията и за реформите, които се предприемат. „С новия президент изградихме едно добро начало за сътрудничество. Надяваме се с неговата младост и енергичност да тегли Европа напред и да не забравя периферията“, каза още Борисов и заяви, че поне България не е на две скорости, а върви успоредно с ЕС.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.