Днес цяла България говори за постъпката на тези медици! Вижте какво направиха и трогнаха всички… (СНИМКИ)

2111608624

Николай Вършилов и Дияна Плачкова пътуват от Пловдив за Брестник, когато случайно забелязват край пътя ударено от автомобил куче.

„Гърчеше се, не можеше да си вземе въздух – разказва Дияна. – В клиниката го интубираха, за да може да диша. Но въпреки това не можаха да му помогнат…“

Край Николай и Дияна минават десетки автомобили, но никой не спира, за да предложи помощта си. Правят го само двама спешни медици, чиято състрадателност не им позволява да подминат агонизиращото куче.

„Всички видяха какво става, никой не спря. Освен Бързата помощ, които слязоха и казаха: „С какво да помогнем?“, разказва Дияна.

В социалните мрежи двамата спешни медици получават много похвали, но и укори, защото, според критиците им, не било редно линейка да помага на блъснато куче.

„Не сме вкарвали кучето в самата линейка, където се транспортират хора – обяснява Николай – а само ни помогнаха чрез носилката да го вкараме в багажника на моята кола“.

„Имаше младо момиче, което беше клекнало и плачеше. Значи, в тази ситуация нямаше как да не спрем, изобщо не е имало дилема – споделя Вили Батакчиева, фелдшер от филиал за спешна помощ в Куклен. – За съжаление, видяхме, че тя е в ситуация на пълна безпомощност… видяхме самото животинче, което страдаше“.

„Едно ранено животно – помогнахме да го качим безпрепятствено в техния автомобил… Тъй като абсурдно е да се говори нещо, че можем да си позволим да ползваме линейката за животно и така-нататък. Това е тотален абсурд, ако някой интерпретира така нещата“, смята Иван Аргиров, служител на филиала за спешна помощ в Куклен.

Блъснатото животно е закарано с автомобила на Николай до ветеринарна клиника в Пловдив. Въпреки положените усилия, животното издъхва 10 часа по-късно.

Николай по професия също е лекар, но в свободното си време, заедно с Дияна, помагат на блъснати улични кучета. Едно от тях – Мишо, е вече почти излекувано и си търси нов стопанин.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.