Бъдещето на син талант в ръцете на Роси! Клубът дава кратък срок на италианеца да реши

Левски Берое (3)

Треньорът на „Левски“ Делио Роси трябва да реши съдбата на един от основните футболисти в тима – Антонио Вутов. Италианецът има задача да направи това до края на април, научи „България Днес“.

Вутов е преотстъпен на „сините“ от „Удинезе“. Наемът му е до края на сезона. След това халфът трябва да се върне в италианския си тим или да се преговаря отново за правата му.

Шефовете на „Левски“ искат да имат достатъчно време за разговори с колегите си, ако се реши, че Вутов е нужен на тима и през следващия сезон. След като Роси каже какво е бъдещето на юношата на „сините“, предстои ръководството да се събере. То ще беседва дали да се търси ново преотстъпване на играча, или да бъде пратена оферта за закупуването на правата му. По-вероятно е да се стигне до втория вариант.
„Левски“ ще може спокойно да преговаря с колегите си от Италия. Целта е да се стигне до сделка още преди края на сезона или най-късно в началото на лятната подготовка. Така Вутов ще може да тренира и да се подготвя спокоен за своето бъдеще.

Самият футболист вече е споделил, че е готов да остане на „Герена“ и занапред.

Вутов беше продаден на „Удинезе“ в началото на 2014 година, когато бе на 17. „Сините“ получиха близо 1 млн. евро за него.

В началото той беше пратен при юношите на клуба от Серия „А“, а след това преотстъпен на „Козенца“ и „Лече“. Въпреки че продължиха договора му до 2019 г., „фриулантите“ така и не му дадоха шанс да се наложи в първия тим. През миналия сезон го дадоха под наем на „Ботев“ (Пд). Той се представи на високо ниво и бе с основна заслуга за спечелването на Купата на България. „Канарчетата“ искаха да го задържат и през лятото, но Вутов избра да се върне в родния „Левски“.

През есента бе използван най-често на десния фланг на атаката, където не успяваше да покаже качествата си. От началото на пролетния дял Роси го пуска като нападател редом до Станислав Костов и Ривалдиньо или на позицията зад тарана.

Вутов се справи добре – вкара красив гол и направи асистенция при успеха с 3:2 над „Черно море“ на „Тича“. През втората част младокът получи червен картон, след като ритна без топка Илиас Хасани. Той бе наказан за 3 мача заради постъпката си. По време на санкцията игра за младежкия национален отбор в евроквалификацията със Словения. В нея той се отчете с гол за победата с 3:0. За „Левски“ се завърна в игра вчера срещу „Ботев“ (Пд).

„Чувствам се добре, мисля, че съм в добра форма“, сподели Вутов в началото на месеца

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.