Ексклузивно! Първи думи на социалния работник, по когото затворниците са стреляли! Вижте изповедта на Красимир Кръстев!

Софийски централен затвор (3)

Двамата престъпници, избягали от софийския затвор, продължават да са в неизвестност. От сряда Владимир Пелов и Радослав Колев са обявени за международно издирване. Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите. Разпитани са десетки. Задържан е и синът на единия от бегълците. Бягството предизвика и политическа буря.

Заради случая депутатите извикаха в парламента министрите на правосъдието и вътрешните работи. Стана ясно, че още преди година в МВР са имали данни, че затворниците са подготвяли бягство. След инцидента, по искане на премиера, оставки подадоха шефът на дирекцията, отговаряща за затворите, както и началникът на централния затвор в София.

„След стрелбата в упор и след крещенето имам граната. Прикрих се зад дърво, за да запазя живота си. Не знаех дали беглецът може да има и граната и да я хвърли по мен и да ме порази”, разказва пред NOVA социалният работник Красимир Кръстев. Той е вторият човек, освен чистачката в Софийския затвор, опитал се да окаже съпротива и да спре бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев.

Кръстев се изправил на пътя на рецидивистите пред входа на затвора. Гонил ги и по улицата, за да ги спре.

„Стрелбата беше срещу мен, но това едва ли има значение. Всичко приключи. Жив и здрав съм. Продължавам да служа”, разказва социалният работник.

Въпреки проявената смелост в труден момент той казва, че изпитвал страх.

„Няма човек, който да не го е страх, но така или иначе съм изпълнил това, което трябва да изпълня и съм постъпил така, както трябва”, добави той. Мъжът служи в затворите от 17 години. Но споделя, че подобно бягство се случва веднъж. Този път станало пред очите му.

„Не искам да бъда герой. Просто така се получи. В края на краищата риск има във всяка една работа. Не съжалявам за това. И пак да стане, пак ще постъпя по същия начин”, казва Красимир Кръстев.

Колата на бегълците била с крадени номера. След сигнала за готвеното бягство на Владимир Пелов от миналата година, били взети адекватни мерки, коментира министърът на вътрешните работи. Защо режимът на Пелов е променен знаели от правосъдното министерство.

„Има скенери. Има всичко, как е внесено, чувам и от професионалистите реплики, че това не може да стане без участието на надзиратели”, обясни вътрешният министър Валентин Радев.

След бягството килиите на затворниците са проверени, разказа лишен от свобода, а затворниците били разпитани. Но в затвора се вкарвало всичко без проблем от години, коментират журналисти и бивши служители на МВР.

Бегълците вероятно ще извършат ново престъпление, докато се укриват, казват от МВР.

„Имаме 30 сериозни сигнала”, пояснява вътрешният министър.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории