Берое нанесе първа загуба на Левски за сезона на „Герена“

Левски Берое 2ро (17)

Левски май тотално отписа мачовете в Първа лига за сметка на двубоите с ЦСКА за Купата и евентуалния финал за трофея. „Сините“ спаха 75 минути срещу Берое и логично загубиха с 1:2 на собствения си стадион, въпреки че в последните 15 минути направиха повече в атака отколкото за цялото време на двубоя преди това, а изпуснаха и дузпа в края на първото полувреме чрез Роман Прохазка.

Двубоят започна със сензационно попадение на Педро Еуженио след 123 секунди игра. Португалецът овладя пред погледа на Ейолфсон на 10-тина метра встрани от вратата, погледна, че Митрев е излязъл неразчетено и с елегантен фалцов удар в далечния ъгъл прехвърли капитана на Левски.

„Сините“ опитаха да отговорят веднага, но първо Жорди Гомез бе спрян от стената при изпълнение на пряк свободен удар, а след това техничният удар от 20 метра на Хали Тиам мина на метър от целта. В 11-та минута Еуженио за малко да повтори изпълнението си от началото на мача. Португалецът завъртя опасно топката от пряк свободен удар от малък ъгъл, но за щастие на Митрев кълбото срещна гредата над него. Стражът на Левски имаше късмет и, когато малко не достигна на Камбуров да засече успоредно на вратата подаване от фланга. Паулиньо пък отправи първият точен удар за „сините“ след хубаво влизане към наказателното поле, но без да затрудни Душан Перниш. Вратарят на Берое само изгледа как топката преминава на половин метър от гредата след центриране на Прохазка и удара с глава на Яблонски, рикоширал в Хаджиев. След корнера се стигна до разиграване с едно докосване между Тиам и Гомес, при което испанеца намери Паулиньо в наказателното поле, но неговият удар бе блокиран от Мартин Райнов.

След натиска на Левски в 39-та минута Педро Еуженио можеше да шокира за втори път Митрев. Камбуров проби по аутлинията и центрира на задна греда за нисичкия португалец, който с глава прати от външната страна на мрежата. Драмата в края на първата част дойде в продължението. Станислав Костов влезе в наказателното поле и усетил, че е застигнат от Хаджиев, забави крачка и си изпроси дузпа. Роман Прохазка стреля силно от бялата точка, но в обсега на Перниш, който изби далеч от вратата си.

На полувремето двамата треньори направиха по една смяна. Филипе Нашименто замени Костов за Левски и „сините“ се пренаредиха в 4-2-3-1 със Серджиу Буш като единствен нападател, а зад него действаха Прохазка, португалеца и Паулиньо. Получилият травма в последните секунди на първата част Карлос Охене бе заменен от Серджиу Негруц за Берое.
Старозагорци нанесоха втория си удар в мача, както и първия – в началото на полувремето. 4 минути след подновяването на играта Еуженио центрира на задна греда от пряк свободен удар и там Камен Хаджиев надскочи трима в синьо, за да прати с глава в мрежата на Митрев за 2:0 за Берое.

Левски отвърна в 56-та минута след многоходова акция, която Буш завърши със слаб удар по тревата от малък ъгъл, вместо да прати успоредно на голлинията, където Прохазка бе напълно сам. В 61-та Нашименто реши да стреля фалцово от наказателното поле, но прати право в ръцете на Перниш. Веднага след това Хали Тиам бе заменен от Станислав Иванов, който застана до Серджиу Буш на върха на атаката. Секунди след смяната Райнов сбърка пред наказателнот си поле и Гомес стреля технично към далечния ъгъл, но топката облиза гредата от външната страна.

В 73-та минута Нашименто завъртя към Паулиньо, който с глава отклони към далечния ъгъл, но неточно. Само 2 минути по-късно Станислав Иванов буквално с Боби Цонев на гърба успя да измъкне топката и да пусне към малкия пеналт, където Буш отклони между краката на Перниш за 1:2.

Нашименто сбърка в половината на Берое и заралии организираха остра контра чрез Камбуров, чийто удар бе един от трите блокирани пред наказателното поле. „Сините“ отнеха и Буш се понесе през центъра, за да подаде на Паулиньо на границата на пеналта. Бразилецът стреля силно, но над гредата.

В последните 15 минути „сините“ играеха с трима централни нападатели, след като и Ривалдиньо се появи в игра. Той пусна хубаво към задната греда, но Буш бе закъснял с включването си, а след това бразилецът не успя да отклони точно с глава.

В 84-та минута младият Иванов пак проби отляво и центрира за Паулиньо, който с глава прати към вратата, но Перниш бе заел точната позиция, за да направи лесно спасяване.

Левски остава на третото място с 50 точки, но вече само на две пред Берое, който е с 48 и предстоящ мач с аутсайдера в топ 6 Верея. На „сините“ пък предстои гостуване на Ботев Пд, което задължително трябва да спечелят, ако не искат да затвърдят днешното впечатление, че вече мислят само и единствено за това как да стигнат до Лига Европа през турнира за Купата на България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.