Ужас в столицата! Небето над София почерня, бушува бурен вятър, а улиците се превърнаха в реки…

Дъжд време прогноза

Синоптиците и този път не ни излъгаха. Очакваните валежи обаче връхлетяха  София с бурен вятър. Над столицата изведнъж притъмня, а оловносивото небе сякаш прихлупи града. Улиците опустяха за минути, превръщайки се в бързи потоци. Милостивото време за малко „отпусна“ днес слънце и топлина – за да могат черкуващите се на Цветница търпеливо да изчакат дългите опашки за върбови клонки.

 Силният вятър в страната нанесе сериозни щети. Вятър със скорост над 72 км/ч заличи и последните следи на зимата. По данни на местната метеорологична станция, поривите на югозападния вятър са били най-мощни в района на Вършец и Монтана. Засега няма данни за сериозни щети, изпочупени са клони на дървета. В останалата част на областта скоростта на вятъра е била около 58 км/ч.

Само в Берковица пред изминалата нощ времето атмосферата е била спокойна. Там е паднал и най-много дъжд 5 л/кв м. Едва след това се е появил и вятър. Малко над 4 л. са измерените валежи в Чипровци и Говежда, 3 л. във Вършец, о,1 -0,4 л/кв м в Монтана и равнинната част на региона.

В Шумен пък силният вятър събори временните постройки, изградени в близост до площад „Освобождение“. Те бяха поставени във връзка с изложението „Произведено в България“. Постройките са собственост на организаторите на Изложението и отговорността за разчистването на разпилените елементи е тяхна. Теренът ще бъде основно почистен утре от общината. До момента няма други постъпили сигнали за щети от бурния вятър.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории