Ужасяващи кадри! Ето го изрода, обрекъл на смърт конете си в Осоговската планина… (СНИМКИ/ВИДЕО)

Коне

Петър Пищалов от Кюстендил е собственикът на обречените на бяла смърт коне в Осоговската планина, част от които вчера бяха спасени от местните Планинска спасителна служба и Туристическо дружество „Осогово“.

Пищалов остави 100 коня без храна в местността Бек бунар, 70 от тях са загинали. Пред Би Ти Ви той се оправда, че цял месец и половина не могъл да открие стадото. Последно ги видях преди Нова година. От тогава обаче са минали цели 3 месеца. „И на мен ми се е свило сърцето, но нагоре имаше над метър сняг. Това са каракачански коне, които си живеят в планината от хилядолетия“, уточни Пищалов.

Спасителите са се опитали да свалят живите коне в ниската част на планината, не са били толкова изнемощели, че не са могли да ходят. За тях собственикът ползва субсидии, за да отглежда конете. Днес някой щял да го качи до животните, да им занесе храна и лекарства.

Снимките и видозаписите, които се появиха в социалните мрежи, са толкова шокиращи, че очаквано предизвикаха гневни реакции на потребителите. Когато спасителите са пристигнали на мястото, една от кобилите е лежала в снега с изкълвани от гарвани очи. „Тя е била бременна, но кончето й е родено мъртво. Живи са едва 30 коне, но те са в критично състояние“, разказва инициаторът на спасителната акция Елица Димитрова.

Благословени да сте мили хора.Думите са излишни.Очите, и са изкълванииии???

Публикувахте от Ру Ми в 25 март 2018 г.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории