Цветан Цветанов: В момента няма сделка за ЧЕЗ, има предварителен договор! Теменужка Петкова не изгоря като бушон, за да предпази някой друг!

cvetan cvetanov

В момента няма сделка за ЧЕЗ. Има предварителен договор. В управлението на ГЕРБ за 10 години ние никога не сме приватизирали предприятие от стратегическо значение за националната и енергийната сигурност. Тази сделка е изповядана в Чехия между две частни фирми. В момента всички служби и институции в държавата проверяват сделката.

Това каза в предаването „Лице в лице“ зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. „След всичко, което изтече в общественото пространство, могат да останат впечатление, че има нещо нередно в сделката. Но силата на държавните органи е в това, че те ще успеят да докажат всичко около тази сделка. Хубавото в случая е, че зад сделката стои конкретно лице, а не офшорна фирма. За тази сделка се говори от много време насам. Интересна е позицията на опозицията. Те също знаеха за тази сделка, но сега изведнъж много яростно заговориха за нея. Всичко зависи от проверките, които ще извършат държавните органи. Аз съм сигурен, че те ще бъдат безкомпромисни“, категоричен беше Цветанов.

„Теменужка Петкова подаде оставка, защото бе персонално атакувана. Видяхте, че и самата Гинка Върбакова каза, че се познават с Теменужка Петкова, но не са близки. Убеден съм, че министър Петкова не изгоря като бушон, за да предпази някой друг. Политическият орган на коалицията ще реши дали ще бъде приета оставката на Теменужка Петкова. По всяка вероятност коалиционният съвет ще се проведе в сряда или четвъртък. Всичко зависи от времето на участниците. Там ще се обсъди всичко и ще бъде обявено публично“, разкри той.

„В момента премиерът Бойко Борисов е в Лондон, където днес направи много силно участие в Инвестиционния форум на Европейската банка за възстановяване и развитие, посветен на Западните Балкани. Не случайно министър-председателят на Албания го обяви за Меркел на Балканите. Ще обърнем внимание на всички. Ще стигнем и до Видин. Там хората протестират за магистрала, а преди време се говореше, че асфалт не се яде. Най-важното е, че коалицията е стабилна. Приемам упрека, че трябва да разговаряме и дискутираме повече и по-често. В голямата политика трябва да имаш по-голям праг на търпимост. Аз знам, че не съм човек, който ще взриви коалицията. Аз знам, че съм човек, който търси мостове. Проявявам търпимост, защото България е над всичко и е много важно коалицията да е стабилна“, завърши Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.