Корнелия Нинова с важна среща за бъдещето на Западните Балкани! Ето какво обсъдиха с Александър Пейович…

Корнелия Нинова (3)

БСП винаги е подкрепяла последователно и с дълбоко убеждение задълбочаването на европейската перспектива и интеграция на страните от Западните Балкани. Това заяви председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова се срещна с министъра по европейските въпроси и главен преговарящ за присъединяване на Черна гора към ЕС Александър Пейович. „В политическата визия на БСП за развитието на Европа, европейското бъдеще и разширяването на Западните Балкани е изведено като основен приоритет“, коментира лидерът на левицата. Тя подчерта, че разширяването на Европейския съюз към страните от Западните Балкани е гаранция за стабилността, сигурността и развитието както на Югоизточна Европа.

В рамките на срещата беше обсъдена подготовката на споразумение за активизиране на политическия диалог и засилване на сътрудничеството на широка основа в области от взаимен интерес между Българската социалистическа партия и управляващата в Черна гора Демократическа партия на социалистите. Очаква се меморандумът да бъде подписан по време на официалното посещение на лидера на БСП в Черна гора в началото на пролетта по покана на председателя Мило Джуканович.

Визитата ще бъде част от обиколката Нинова в страните от Западните Балкани и ще предшества срещатата на държавните, правителствени ръководители и политическите лидери от ПЕС и Западните Балкани през май 2018г. в София при домакинството на БСП. „Единодушни сме с нашите партньори от региона, че това е, което очакват те и техните граждани – силен политически сигнал и конкретни ангажименти, които да доведат до устойчиви резултати и да придвижат напред в преговорния процес всяка една от страните“, посочи още лидерът на БСП.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.