ГДБОП с ударна акция! Разбиха голяма група за разпространение на дрога в София

гдбоп полиция

Разбиха престъпна група за разпространение на дрога след специализирана операция на ГДБОП.

Акцията се е провела на 26 януари на територията на столицата и Перник.

Действията са наблюдавани от Специализираната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Участниците в организирана банда са действали в София. В рамките на акцията след осъществена сделка за наркотични вещества са задържани софиянците на възраст от 28 до 61 години.

Петима от членовете са криминално проявени и осъждани за грабеж. Други двама са с криминални регистрации, като единият е осъждан за хулиганство. Заловени са още 29-годишните П.К. и М.А.

След задържането им са претърсени различни адреси в столицата.

Намерени и иззети са 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с кокаин и амфетамини, 54 200 лева, както и 80 патрона с калибър 7,62 мм за автомат „Калашников“. Органите на реда намерили още лаптопи, мобилни телефони, флашпамети, симкарти. Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са използвали за престъпната си дейност.

Според първоначалните данни групата е разпространявала наркотици поне от март 2017 г. Контактите с клиенти се осъществявали единствено чрез SMS-и. Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. Наркотиците били осигурявани на едро от ръководителя на групата.

Дрогата се съхранявала в нает гараж, където ги разфасовали и на дози. Групата работела предимно с постоянни клиенти. Част от участниците били „ветерани“ в бизнеса.

С прокурорски постановления на седмината обвинени е наложено задържане до 72 часа. Вчера Специализираният наказателен съд задържал под стража петима от участниците в групата.

Двама са с наложена парична гаранция от по 2000 лева заради оказано съдействие на разследването.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории