Само в 7DniSofia.bg

ИЗВЪНРЕДНО! Евродепутатът Радев с голяма новина за България: До края на годината…

Емил Радев

„Имаме много добри предпоставки да влезем в Шенген до края на годината. В момента имаме безпрецедентна подкрепа от европейските институции в лицето на Европейския парламент и Европейската комисия.“ Това заяви днес в Русе евродепутатът Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ), който заедно с колегата си Андрей Новаков откри съвместен информационен офис в центъра на града, предаде ПИК.

По думите на Радев вече имаме подкрепата и на Германия – една от държавите, която заедно с Холандия имаше резерви по приемането на страната ни в Шенгенското пространство. Радев обясни, че през последните три месеца са направени много реални крачки в тази посока – влизане във визовата електронна система и в единния калкулатор на страните-членки на Шенген, с което престоят в България се отчита като престой в Шенгенското пространство.

Евродепутатът взе отношение и по Истанбулската конвенция. Той посочи, че това е конвенция, която защитава християнските ценности, защото е против сексуалното осакатяване на жени, убийствата на честта, домашното насилие. В нея няма текстове, които по някакъв начин въвеждат трети пол, еднополови бракове, еднополово съжителство, допълни Радев. Според него истерията около тази конвенция е голяма, а в същото време никой по никакъв начин не се опитва да въведе несвойствени за нашето общество отношения.

„Съвсем нормално е така, както Полша и Испания са направили, да се подпише една декларация към конвенцията, в която ясно да се каже, че дефинициите като брак, пол, съжителство, са съгласно конституцията и законодателството в България“, е мнението на евродепутата.

Андрей Новаков пък взе отношение по изготвените три варианта за ново райониране на страната. По думите му Русе е лидер в Северния централен район и няма повод за безпокойство този статут да му бъде отнет. Новаков увери, че като евродепутат ще направи всичко възможно да се осигури еврофинансиране за важни инфраструктурни проекти за региона, какъвто е Дунав мост 3.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.