Само в 7DniSofia.bg

Скандалът се разраства! Проговори шеф на фирмата, обвинена в грандиозни измами: Ще съдя всеки…

господари

Преди дни в „Господари на ефира“ показаха фирма, която според репортажа мами хора и взима парите им. Бившите управители на дружеството „Глобал Маркетс“ обаче отхвърлят обвиненията и плашат със съд всеки, дръзнал да ги нарече измамници, предаде БЛИЦ.

Служители на скандалната компания се забъркаха в голям скандал, след като пращаха към конкретни групи хора електронните съобщения и есемеси, всяващи паника и неувереност в банките. Фирмата постоянно сменяше имената си и търсеше нови жертви, които да бъдат измамени.

През 2012 година възрастите Кирил и Иванка попадат на фалшиви брокери. От „Глобал Маркетс“ им предлагат да инвестират на борсата. Двамата решават да продадат стар имот и влизат в „играта“ с 170 000 долара. От тях обаче успяват да си върнат едва 975.

Първи беше задържан един от компютърните специалисти от „Глобал Маркетс“, който посочил останалите четирима. Адвокат Наталия Кумпикова е квестор в Комисията по финансов надзор. Тя разказа подробности за долната схема. „Дружеството сега се казва „Интерактив къмпани“ ЕООД. То е с отнет лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник и има неуредени отношения със своите клиенти, за това аз съм назначена за квестор на това дружество, за да помогна на клиентите на дружеството да бъдат уредени техните отношения и ако имат да получават парични средства, да получат своите пари“, заяви адвокат Кумпикова.

Междувременно проговори и Кирил Джабанов, един от собствениците на фирмата с отнет лиценз „Глобал Маркетс“. „Нито съм крадец, нито съм измамник. Нормално е като имаш толкова много клиенти, някой от нещо да не е доволен. Ще осъдя Комисията по финансов надзор и ще осъдя държавата, никой не може да ме нарича измамник. Аз не съм шахматен играч да редя някакви хора там. На Ирина от Нова телевизия й пращам поздрави, ще се гледаме и с нея в съда“, заплаши той.

От фирмата му предложили да възстановят парите на един от пострадалите, ако той обаче се отрече от обвиненията си и каже, че е много доволен техен клиент. Мъжът отказал да подпише документ, с който да се отрече от обвиненията си и съответно не получил нито стотинка от това, което му е дължимо.

„Ще съдя всеки, който ме нарече измамник, както и всяко предаване, в които се спомене името ми и се свърже с думата измама“, отново пък отсече Джабанов, който добави, че към момента колегите му са в чужбина и затова не отговарят на журналистически въпроси.