ИНВАЗИЯ! 60 000 души идват в София всеки ден!

задръстване АМ тракия

Поне 60 000 българи пътуват до София всеки ден за да отидат на работа. Това показват данни на Столична община и обласните управи в големите градове. Повече от половината от работещите палят колите си рано сутрин, за да са навреме в офисите и цехове, а вечер отново се прибират по домовете си. Това са предимно хора, живеещи на 30-40 километра от столицата, които могат да стигнат до службата за 40 минути. Перник, Благоевград, Кюстендил и София-област са районите, които зреждат фирмите в София с най-много кадри, съобщиха от работодателските организации.

Хората от провинцията работят във всички браншове на икономиката. Компютърни специалисти, лекари, работници по хотелите масово не могат да си намерят препитание в родните места. Около 50% от работещите перничани пътуват до София, съобщи областният управител Ирена Соколова, пише в. „Телеграф“.

Строители , които не са на постоянна работа, но трябва да свършат работа за ден или два, идват до София чак от Плевен. Общо 3500 са хората, на които им се налага да пътуват еднократно до столицата. В това число се включват бизнесмени, които идват да сключат сделка в София, жители на провинцията, ползващи услугите на адвокат или лекар, съобщи Румен Драганов,шеф на Института за анализи и оценки в туризма. Той уточни, че всички те оставят пари в столицата, а това е от полза за икономиката.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории