Ето колко струва един човешки живот! Домашен арест за шофьора прегазил човек с 150 км/ч.!

полиция

Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на 24-годишния шофьор, който блъсна и уби мъж на Чепинско шосе, от парична гаранция в домашен арест, предава fakti.bg

Безжизненото тяло на мъжа бе открито на 19 януари около 8.27 часа в района на Чепинско шосе в посока Нови Искър. Установено бе, че той е блъснат от лек автомобил. На следващия ден столичния криминалисти задържаха 24-годишния Стилиян Милушев.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на шофьора и го задържа за 72 часа, след което поиска от магистратите да наложат най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Искането обаче не бе уважено от Софийския градски съд, който определи парична гаранция в размер от 2000 лева.

Днес обаче състав на Софийския апелативен съд промени мярката за неотклонение в домашен арест, съобщи „Правен свят“.

Установено е, че обвиняемият Стилиян Милушев е шофирал с много по-висока скорост от разрешената (по първоначални данни около 150 км/ч.), когато е блъснал пешеходецът. Освен това направил опити да прикрие местонахождението на трупа на блъснатия пешеходец и да заличи всички следи, указващи собственото си присъствие на мястото на инцидента.

Два дни по-късно шофьорът сам се е предал на полицията, като обяснил, че е научил за убития пешеходец едва на другия ден „от новините“. Признал за стореното пред баща си и двамата потърсили за съвет бивш полицай, който им препоръчал да отидат в полицейското управление.

Като основен мотив за отмяната на паричната гаранция и налагането на домашен арест, Софийският апелативен съд е приел завишената обществена опасност на 24-годишния Милушев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.