Бедствие и ужас разтърсиха Смолян! Вятърът събаря покриви и изкоренява огромни дървета… (СНИМКИ)

df

Вятърът е отнесъл и покрива на триетажна къща в смолянския квартал „Райково”. Домът на семейство Илчеви, който се намира на ул.”Георги Русев”, е останал без покрив рано сутринта. Няма пострадали хора. Обитателите й са евакуирани, предаде 24 часа.

Много къщи без покриви има в село Турян, съобщава зам.-кметът на община Смолян инж. Марияна Цекова. „Вече нямаме връзка с доста населени места, клетките на мобилните оператори не работят. Затворени са детските градини и училища в Смилян, Момчиловци и Ряка”, добави Цекова. Заради щети по сградата на театъра в Смолян са отменени репетициите на Ансамбъл „Родопа”, тъй като стъклата на капандурите са счупени, поражения има и по покрива на Областна администрация.

Очаква се от 12 до 14 часа още по-силен порив на вятъра, а ръковдоството на община Смолян призова хората да не напускат домовете си.

Директорите на учебните заведения са предупредени да не пускат децата навън. Отменени са ученическите игри по баскетбол, които бяха предвидени да се проведат днес. Без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале, Търън. Затворени за движение са пътищата за Мугла, Турян, Габрица, Левочево, както и Околовръстният път в града. В някои населени места и клетките за мобилни телефони не функционират и е трудна връзката с кметовете.

Където е безопасно и възможно се провеждат спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

Кризисният щаб в община Смолян, която тази сутрин обяви бедствено положение, работи на непрекъснат режим.

Снимки: Би Ти Ви

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.