Кой е отговорен за смъртта на 13-годишното момче, което падна от скала?

Полиция

Спешно осигуряват 23 000 лева за обезопасяване на местността край скалата, от която 13-годишно момче падна при разклона на главния път между Асенoвград и село Бачково и впоследствие загуби живота си.

Трагедията с Васко Хаджимарков се случи точно на Богоявление. Сега, с отделената сума се планира на панорамната площадка на „Метоха“ да бъдат поставени обезопасителна ограда, парапети и предупредителни табели, предаде actualno.com

По думите на инженер Атанас Тошев – директор на Дирекцията по строителство и благоустройство към Община Асеновград – парите са били заложени в Общинския бюджет още през миналата година. Случаят с детето, обаче, изпревари изпълнението на планираното обезопасяване. Местността е регистрирана, като паметник на културата. Поради тази причина всичко трябва да се съгласува с Националния институт за паметници на културното наследство, обясняват от Община Асеновград.

От там допълват, че държавното ведомство е уведомено за идеята отпреди няколко месеца, но на този етап отговор няма. Изпратено и второ писмо, в което общинското ръководство настоява за спешна намеса. Такова е внесено и до Агенция „Пътна инфраструктура“, откъдето се очаква да извършат оглед, а алпинисти да обрушат скалата, надвиснала над разклона за Асеновата крепост. В социалната мрежа продължават да валят противоречиви коментари за случилото се с 13-годишното дете.

Едни обвиняват общинарите в Асенoвград, че не са си свършили работата своевременно, а други хвърлят вината върху родителите. Все още няма официална информация за истинските обстоятелства, причинили инцидента. Припомняме, че в края на май 2016 година момиче също пострада при падане в пропастта по пътя към Асеновата крепост. Момичето беше в кома. По-късно през август същата година започна да се коментира обезопасяване на пътя до крепостта.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.