35-годишна студентка купи апартамента на Азис за 265 003 лева! Преди това си взела и друг, в ски-курорт. Каката печели пари от…

7 Dni Sofia08.12.2017
азис

Студентка от Софийския университет купи апартамента на Азис, който бе обявен за публична продан от НАП заради неплатените данъци на фолкпевеца в размер на половин милион лева без данъците, пише „Телеграф“. 35-годишната Пламена е броила кеш 265 003 лева, за да се сдобие с жилището, в което при огледите се оказа, че е избил мухъл в спалнята на изпълнителя на „Напипай го“.

Втора година Националната агенция за приходите се опитва да продаде жилището в столичния квартал „Манастирски ливади“, за да се компенсира дължимите налози на певеца, но жена му Гала до последно се опитваше да го брани и да го запази. Първоначално началната цена на жилището с обща площ 185 кв. м. бе 432 315 лева, но заради липсата на кандидати на два пъти бе намалявана, докато стигна пределния праг на 244 522 лева. На последния търг на 15 ноември имаше само две оферти и от НАП са предпочели по-високата – тази на студентката, която е дала 20 бона отгоре.

Късметлийката, която се сдоби с дома на фолкидола, е станала на 35 години само 2 месеца преди да купи апартамента. Тя следва редовна доктурантура по професионално направление и политически науки към катедра „Публична администрация“ в Софийския университет. Това е второ жилище за Пламена Иванова – преди 3 години си е купила апартамент в зимния ски курорт Чепеларе, показва справка в имотния регистър.

Според търговския младата жена е учредителка на фондация „Суверен“ през 2015 година с двама адаши с година по-млади от нея. Още същата година неправителствената организация кандидатствала в ЦИК за наблюдател на местните избори през 2015 година, а година по-късно и за президентските. Фондацията праща застъпници по всякакви избирателни комисии.