София става европейска столица на спорта за 2018 година! Ще бъдем домакини на над 200 събития…

Йорданка Фандъкова (10)

София бе официално обявена на столица на спорта през 2018 г. по време на церемония в Брюксел.

Това съобщиха от пресслужбата на Столична община. Кметът Йорданка Фандъкова е приела символичната щафета и знамето от Марсилия в присъствието на трима български шампиони – Тереза Маринова, Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев.

На церемонията са присъствали и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, евродепутатът Андрей Ковачев, общински съветници и спортисти.

„София ще бъде успешна европейска столица на спорта, защото всички вярвахме, мечтахме и работихме за това“, е казала Фандъкова по време на церемонията. Тя е посочила, че за няколко години в София са били изградени 44 площадки с фитнеси на открито и 17 площадки за спорт и игра. „Изградихме 78 физкултурни салони в детски градини, както и 14 плувни басейна.

В училищата реконструирахме 7 и изградихме 10 физкултурни салона. В момента, с разширението на Първа английска гимназия и 112 ОУ, изграждаме и спортен салон.

През 2018 г. продължаваме с изграждането на физкултурни салони към 4 детски градини и 2 училища“, е казала още Фандъкова.

През следващата година София ще бъде домакин на повече от 200 спортни събития, предаде novini.bg


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории