Общината с истински хит! Купуваш си тридневна карта за градския транспорт за 20 лева, отиваш с нея и на…кръчма

7 Dni Sofia04.12.2017
Евгени Крусев

Столичани и гости на града вече могат да си извадят тридневна карта за градския транспорт, с която да ползват намаление в кръчми, музеи и книжарници.

Тридневната „Карта София“ е вече обновена и важи за повече обекти, съобщиха вчера от Центъра за градска мобилност.

Срещу 20 лева желаещите ще имат възможност освен да се движат по всички линии на градския транспорт, да се възползват от намаления в цените в над 50 обекта в столицата. Сред тях има заведения за хранене, музеи, книжарници, обекти за спорт и развлечение.

„Подобна карта и досега можеше да се закупи, но обектите, включени в нея, бяха доста по-малка бройка и тя не предизвика голям интерес у столичани“, обясниха от ЦГМ. Картата с новите обекти вече е пусната в продажба.

Например с картата ще се карат по-евтино ски на Витоша, тъй като притежателите ѝ ще ползват 20% намаление в цената. Безплатно ще може да се посети галерия музей „Дечко Узунов“, Гарнизонното стрелбище, музея на Софийския университет, музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми, музея по палеонтология и музея за история на радиото. Отстъпките за софийските кръчми са от 5 до 10%.