Само в 7DniSofia.bg

Академик попиля протестърите! 50 са, а от тях 45 са предатели! Събрали се на карнавал в София и правят правителство на ДС

7 Dni Sofia12.09.2017
Протест пред парламента на жълтите павета (29)

В студиото на „Честно казано“ по BIT акад. Петър Иванов направи дисекция на протестите у нас. Последното проучване на психолога показва, че над 80% от протестите в България са режисирани.

Този протест вчера е поръчков. Тези хора, които отидоха там, ако се бяха събрали спонтанно, той щеше да бъде многолюден, а това беше карнавал. 50 хиляди щяха да са протестиращите, не знам имаше ли 50 души, 45 от тях са предатели. Имали кабинет в сянка – много е смешна конструкцията на този кабинет. Там има трима адвокати, хора на държавна сигурност и т.н.“, каза Иванов.

Според изледването на Иванов поръчителите на протести през годините са политици, частни лица, фирми, НПО-та.

„Има протести, които са спонтанни и такива каквито са режисирани – в България ежедневно се протестира срещу всичко – за това нищо не става. Тези протести не отразяват реалното състояние на държавата. Те са машинации от политическо естество, винаги опозицията е свързана с тях. Протестът има други функции, той не е забавление. Тези тук приличат на веселие, участниците са с комплекси, отиват на площада, за да снемат психическото си напрежение – това е терапия“, допълни академика.