До дни: Започва яко събаряне на сгради в столицата заради така мечтаната Национална детска болница

IMG_4778

До края на месец май трябва да започне събарянето на старите сгради, разположени върху терена, на който трябва да се изгради бъдещата Националната детска болница. Това стана ясно след среща на служебния премиер Димитър Главчев с председателя на Обществения съвет за изграждане на държавното лечебно заведение проф. Иван Литвиненко и директора на СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“ д-р Благомир Здравков, съобщава bTV.

В срещата участваха още вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Министър Кондева изтъкна, че вече е приключило делото по обжалването на обществената поръчка и има избран изпълнител за събарянето на сградите. Предстои също така Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) да избере изпълнител по отношение на техническия проект на лечебното заведение. В края на месец май ще се състои среща с представители на ЕИБ, на която ще бъдат поканени и членове на Обществения съвет. Димитър Главчев увери, че служебното правителство ще изпълни в цялост поетия ангажимент за обезпечаване на неотложните нужди на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”.

Болницата ще бъде оборудвана с необходимите ѝ нови скенер и рентген. Правителството ще отпусне и близо 1,3 млн. лв. за неотложен ремонт на интензивното отделение и изграждане на нов асансьор за нуждите на пациентите и персонала. Към момента болницата е единствената университетска детска болница в България. Годишно през нея преминават за лечение около 7000 деца.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории