Опит за помирение? Ето какво ще се случи със сградата на 142 ОУ и 203 ПЕГ

Училище-1-1280x853

Директорите на 142. ОУ „Николай Хайтов“ и 203. ПЕГ „Свети Методий“ Нели Недялкова и Таня Трапова одобриха служебен проект за разделение на сградата, която двете училища съвместяват, съобщиха от Столична община. Служебният проект беше представен миналата седмица на специална среща, организирана от заместник-кмета по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ Яна Генова. На нея освен директорите присъстваха общинските съветници Иван Таков, Иван Виделов, Грети Стефанова, Цветелина Симеонова-Заркин, арх. Росица Николова, кметът на район „Красно село“ Цвета Николаева, Христина Габровска, експерт в РУО София-град, Вероника Кирилова, юристконсулт в РУО София-град, и Йолита Тодорова, гл. юрисконсулт в дирекция „Образование“ към Столична община.

Целта на проекта е да се осигури максимално удобство за учениците от двете училищата. През последните шест години имаше няколко опита на различни институции да бъде решен казуса, но това не се случваше, което пък водеше до редица негативни последици за учениците в двете училища. Предложението на районната администрация, както и желанието на голяма част от родителите на децата, беше двете училища да бъдат преобразувани в едно средно училище с езиков профил от 1-ви до 12-и клас, като се запази броя на служителите, в това число педагогически и непедагогически персонал. Идеята беше бъдещото училище да има единно управление и така да престанат нескончаемите скандали заради достъп до части от сградата, липса на единна политика по отношение на учебния процес, безопасността и охраната на училищата. Тази идея обаче беше отложена за месец и половина по предложение на председателя на комисията по образование в СОС Мирослав Боршош.

Одобреният нов план трябва да мине през Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие, след което ще бъде гласуван и от СОС. Целта е да влезе в сила за новата учебна година.

„Събрахме се, за да разрешим заедно един проблем, неглижиран твърде дълго време. Целта ни е да осигурим добра среда за децата и учителите, както и спокойствие за родителите. Обещахме на родителите, че ще направим всичко възможно, и спазихме обещанието си“ – заяви Яна Генова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории