Пошла реклама на сладолед отврати народа

440961310_1484066802383115_5106747503734569582_n

Зрители и потребители на социалните мрежи се призовават за подаване на сигнали в Националния съвет за саморегулация в сферата на рекламата срещу новата телевизионна реклама и билбордовете на известните сладоледи „Галакси“.

В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст. Същото изречение присъства като слоган и по улиците на София. Потребители на „Фейсбук“ и Х критикуват визията и посланието на бранда, който се позиционира като семеен. „Това ли е най-добрият начин за реклама на сладолед? Кризисен PR?“, пита зрител в Х.

 

Критични изказвания има и от представители на рекламния бранш. „Колеги рекламисти, това по идея на някой стажант ли е?“, питат пак в Х. Коментирате под поста са, че видеото напомня за летните реклами на известна марка мастика и изглежда като насочена към същия тип клиенти.

 

Срещу новата реклама се изказаха и публични личности. „Три женички седят около една маса, ближат фунийки и си бъбрят как го обичат. Текстчето, замислено от някакъв клет копирайтър, държи да е със сексуален подтекст…Ако така ще продават сладолед с бранд, силно таргетиращ цялото семейство и ползващ картинки като за дечица, нещо много отдавна не е усвоено от служителите на рекламната агенция, сътровила този шедьовър на „кич адвертайзинга“, коментира Мария Касимова-Моасе, която през 2021 г. бе кандидат за вицепрезидент в двойка с Лозан Панов.

 

Рекламата в България не е подчинена на специален закон и на особено взискателни регулации. Когато се появят казуси, те най-често се разглеждат от споменатия Национален съвет за саморегулация. В него членуват рекламодатели, рекламни агенции, медии и рекламни специалисти. Основната задача на НСС е да съблюдава за спазването на Етичния кодекс на страните в рекламната индустрия, пише Лупа бг.

 

„>


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории