С 2 400 коли в час: Столичани се изнесоха

опашки-коли

По 2400 коли в час са напускали границите на София на Разпети петък. Катаджии обясниха пред „Телеграф“, че трафикът е бил засилен още от предишния ден, тъй като доста хора са слели почините дни около Великден.

От МВР пък отчетоха, че са проверени 11 526 моторни превозни средства в рамките на операцията за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 554 водачи и пътници. Съставени са 3253 фиша и 801 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 14 – с над 1,2, а един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 водачи, двама са отказали тестване.

На Велика събота се въвеждат мерки за сигурност за светата литургия в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в София. Днес се забранява от рано сутринта паркирането в района. Гражданите бяха допускани след 21,30 ч. след проверка през пунктове при северния и южния вход на храм-паметника. Въвежда се и забрана за използване на дронове в зона с радиус 1000 м около площада.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории