Нагли измамници взеха за жертва 93-годишна софиянка, ето каква била схемата им

пенсионери пари

Телефонни измамници откраднаха близо 4 000 лв. от 93-годишна жена в София. Дъщерята на потърпевшата разказа пред Нова телевизия как мним полицай измислил история, с която да излъже майка ѝ. „Звъни се на домашния телефон. Позвъняването към моята майка, която е възрастна, но с бистър ум, е от гл. инсп. Кръстев” , обяснява жената.

По думите ѝ престъпникът описал пред майка ѝ ужасяваща ситуация с възрастно семейство, което не се е подчинило на телефонни измамници и е пострадало сериозно. „Той ѝ казва, че е в дом на възрастно семейство и картината, която вижда, е ужасяваща. Крадци са влезли в дома, отрязали са ухото на възрастен човек, защото не искал да им даде пари. Съпругата му се уплашила, припаднала, след това предала сумата”, пояснява тя. Схемата за кражбата продължава, представящият се за полицай казва, че са хванали един от измамниците. В него имало тефтер с телефонни номера и там бил и този на 93-годишната жена. „Тя да затвори телефона и когато се обадят измамниците, полицаите ще позвънят на ново, за да я попитат какво е станало. След 10 мин. се позвънява със схемата, че дъщеря ѝ е катастрофирала, в болница е и са нужни 50 хил. лв.”, допълва дъщеря ѝ.

Потърпевшата затваря телефона, последва обаждане отново от представящия се за полицай. По този начин блокират всякакъв начин тя да осъществи връзка с близките си. Следват серия от обаждания към жената, които имат за цел да я объркат и притеснят, докато тя не им дава 4 000 лв., посочва още жената. 93-годишната жена е разпитана от полиция и прокуратура още същата вечер. „Вече цял месец няма развитие по случая”, заявява дъщерята.