„Пирогов“ с последни новини за простреляното в главата 2-годишно дете

Пирогов

Детето, което беше транспортирано с хеликоптер от Враца и оперирано по спешност след огнестрелно нараняване, вече е изведено от реанимация, съобщават от УМБАЛСМ „Пирогов“. То беше простреляно с въздушна пушка на 13 април. Неврохирурзите извадиха проектила от мозъка на детето. Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо, посочват от лечебното заведение.

След операцията детето беше настанено за интензивно лечение и активно наблюдение в детската реанимация в продължение на повече от 2 седмици. Към момента 2-годишното дете е настанено в Детската неврохирургия на „Пирогов“.

Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех, допълват от болницата.

Инцидентът миналия месец стана в къщата на дядото и с неговата пушка. Неволно малкото дете било простреляно от по-голямото си братче, след като дядото оставил без надзор оръжието. Мъжът го ползвал да гони гаргите. Баткото преживял много тежко случая, с него работят психолози.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории