Велик българин застана с името си и обяви: ПП е скъп американски проект! След изборите са аут

Парламент - извънредно заседание

ПП е скъпо платен проект на „Америка за България“. След изборите ще са четвърта политическа сила.

Това каза бившият председател на парламента Вежди Рашидов в предаването „120“ минути на БТВ.

Не е драматично, че ще има нови предсрочни парламентарни избори, каза  Вежди Рашидов в „120 минути“ след брифинга на преговорния екип на ГЕРБ, на който стана ясно, че партията няма да направи кабинет с първия мандат и няма да води преговори за правителство с втория, който трябва да бъде връчен на ПП-ДБ.

Той обясни, че винаги е бил щастлив човек, но сега вече откакто не е в политиката, се чувства в свои води. На всички беше ясно, че правителството загуби реалния живот на държавата, посочи Рашидов.

Той напомни, че още в по-ранните си интервюта е казал, че няма да има ротация. Рашидов сравни провалената ротация между некоалиционните партньори като девственица – в ролята на ПП-ДБ, която не харесва един младеж и не иска да легне с него. Той смята още, че ПП-ДБ могат да бъдат четвърта сила след ДПС при новите предсрочни избори.

Рашидов поздрави Мария Габриел за решението да оттегли проектокабинета си от деловодството на Народното събрание. „Намираме се в Параграф 22 и няма да има съдебна реформа“, категоричен бе той.

Вежди Рашидов очаква след предсрочните избори отново ГЕРБ и ПП-ДБ да седнат на масата на преговорите за правителство. Той е разочарован, че сглобката нито веднъж не е споменала дума за народа.

Рашидов не може да съди Бойко Борисов за решението му да има нови избори, тъй като партията си е негова. Голямата му грешка е, че си е дал победата на изборите на друга партия да състави на правителство. Вежди Рашидов настоя – ГЕРБ пак ще бъдат първи на изборите, но повече компромиси – не!

„Много е важно кой ще вдигне 70-те процента негласуващи. Хората не вярват, но трябва да повярват“, отсече Вежди Рашидов, който „не вярва в нищо след едни предсрочни парламентарни избори, тъй като е пенсионер“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории