Поставиха Асен Всилев на място: Най-лесно е да обидиш жена, но това едва ли те прави повече мъж

1

Репликата на Асен Василев, че Мария Габриел е „красивото лице на мафията“ предизвика много коментари, както и последвалото му полуизвинение към вицепремниера в оставка.  „24 часа“ събра мненията на три изтъкнати личности по въпроса:

Вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти

Асен Василев не е сам – три дни Кирил Петков обяснява, че „някакви жени” са пратени на преговори (бел. ред. – Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян).

Разбирай: те не могат да вършат такава важна работа. И са „недостойни” за умните и красивите. Нищо, че тези жени имат опит и познания. Най-лесното е да обидиш една жена, но това едва ли те прави повече мъж“.

Политологът Татяна Буруджиева

Когато те превръщат в „лице на корупцията” и впоследствие да се вкарва фактът дали някой е мъж или жена, е още по-недопустимо от това да лепнеш на опонент политически етикет. Извинението му е по-голяма обида от самата обида.

Социалният психолог доц. Николай Димитров

Концепцията да се извиниш на жената, но не на политика е странна, защото все едно да каже, че се извинява на лявата половина, но не и на дясната, което обезсмисля целия акт на извинението.