Изумително жалък Денков от Брюксел: И мен Бойко Борисов ме е обиждал

Парламент - заседание - есенна сесия

„Аз съм бил персонално обиждан от различни политици – от Делян Пеевски, от Делян Добрев, включително и господин Борисов. Никога не сте ме чули да искам извинение, защото в политиката няма място за такива игрички, не сме в детската градина, не сме в режим „ти уважаваш ли ме“, трябва да намерим решения, това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков от Брюксел за последните скандали и напрежение в сглобката.

По думите му фокусът трябва да бъде към съвсем друга задача.

„Ние имахме преговори. Преговорният екип от едната страна стана, излезе и ни изненада, когато представи пред президента списък, който ние не сме одобрявали и споразумение, което не сме подписали. Така че трябва да се върнем на масата на преговорите, за да има България правителство“, допълни Денков.

„Мандатът сега е в ГЕРБ-СДС, те прекъснаха преговорите, те трябва да се обадят и да кажат как да продължим. Ние сме готови и търсим варианти, които да бъдат приемливи при настоящата ситуация. Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което аз лично съм изразявал към Мария Габриел, беще счупено. Аз не мога да повярвам как това успя да се случи. Да намерим начин как да влезем отново в режим това крехко доверие, което бяхме изградили, да може да се стъпи на него, и да се продължи нататък“, допълни Денков.

Той заяви, че няма никаква промяна и по отнешение и на Асен Василев.

„Това е най-добрият финансов министър и аз искам да работя с него, но ние трябва да намерим начин да излезем от режима „този каза нещо на другия“ и да видим как ще съставим кабинет, който да може да решава проблемите“, посочи още премиерът в оставка и допълни още веднъж, че военният министър в оставка Тодор Тагарев не е препъни камъкът, тъй като той дори не е обсъждан.

Денков смята, че Мария Габриел се е поддала на натиска на други хора и това е проблем. „Когато говорим за преговори, трябва да излезем пред медиите, когато са свършили преговорите и сме постигнали резултат. Голяма част от проблема днес е, че вместо да сме на масата на преговори, ние си говорим през медиите“. Той заяви, че не е съгласувал никакви текстове с Делян Пеевски, но знае от колегите си, че е имало обаждане, в което те са обяснили на ДПС смисъла на споразумението, върху което ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работят. „Както и моите колеги обясниха, ако този текст беше съгласуван с Делян Пеевски, щеше да изглежда по съвсем различен начин“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории