Убиха уважаван пловдивски съдебен експерт СНИМКА

полиция

79-годишният съдебният експерт Веса Ризова е починала. До трагичния край се е стигнало, след като жената е била блъсната на пешеходна пътека на бул. „България“ в Пловдив.

Инцидентът е станал около 9:00 часа на 20 февруари, когато лек автомобил „Мерцедес“ отнема предимството и блъска пешеходката. Пострадалата била транспортирана в болница от екип на спешна медицинска помощ с опасност за живота. Нейните наранявания обаче са били множество, имала е и тежка черепно-мозъчна травма. Същият ден вечерта тя издъхва в болницата без да дойде в съзнание.

Ризова е строителен техник, дългогодишен експерт към пловдивския съд по дела, касаещи имотни въпроси. До последно е работила и като оценител на недвижими имоти.

Веса Ризова

Пробите за алкохол и наркотици на 45-годишният Иван Сотиров, който е бил зад волана на колата, са отрицателни.

По случая се води досъдебно производство. До вчера то е било в Районна прокуратура, а днес, след съмртта на жената, е прехвърлено по компетентност на Окръжна прокуратура. Наблюдаващият прокурор трябва да прецени каква мярка да поиска за водача на Мерцедес-а.

Преди два дни Районният съд в Пловдив освободи под гаранция друг водач, блъснал жена на отново на пешеходна пътека и избягал. Жената е в болница с тежки травми и средна телесна повреда. Таксиметровият шофьор е бил в изпитателен срок на предишна присъда, при извършването на поредното деяние.