Драма или платен репортаж: Диона призна, че взима наркотици, но го обясни със загубеното си дете

7 Dni Sofia11.02.2024
1

„Може би именно темата със загубата на детето ми е нещото, което преобърна живота ми. Имах период, в който бях в дупка, в депресия. Имах нужда да изляза от нея. В такъв период човек търси всякакъв начин да излезе и с някакъв външен субект да запълни тази празнота“, това каза през сълзи певицата Диона в предаването „Събуди се“ по Нова тв.

На 23 януари в София 28-годишната певица Диона беше спряна за рутинна проверка от екип на пътна полиция. При направен полеви тест за наркотици пробата се оказа положителна за кокаин. Тогава тя бе задържана и отведена в Шесто РПУ, където дала и кръвна проба.

Тя призна, че е взимала наркотици, но не редовно.

„За първи път опитах, когато дойдох да живея в София, тогава бях на 20. Взимала съм единствено кокаин. Марихуана пуших последно под формата на вейпове, които се водят легални. Бях в чужбина, но да си купя марихуана в България – не“, разкри тя.

Тя разказа и за нощта, в която бе задържана.

„Помня всичко от проверката. Прибирах се от снимачен ден. Нямах търпение да си легна, бях много изморена. Беше около 4 ч. сутринта, спряха ме за рутинна проверка и ми поискаха документи. Тестът за алкохол беше отрицателен и ме помолиха да направим тест за наркотици. Бях много учудена, че тестът е положителен за кокаин и предложих да го оправдая с кръвна проба“.

Певицата е категорична, че не е превишила скоростта и се страхува да кара бързо.

„Задържаха ме в 6-то районно. Взеха ми всички вещи, съблякоха ме да ме претърсят, което беше малко унизително предвид, че съм жена. Прекарах там за мен безкрайно време. Молех се на Господ да изляза по-бързо“, сподели тя.

„Аз все още нямам информация за моите кръвни проби. Първо достигна до медиите, което не знам колко е правилно и колко е достоверно. В пробите се отчита „наличие на“, а не „под въздействие на“. Тоест може да си употребил назад във времето и то да стои в кръвта ти седмици и месеци“, обясни певицата.

Тя заяви, че е сигурна в себе си, че пробата ще е отрицателна.

„Ако излезе положителна, то ще е заради нещо, което съм взимала назад във времето“, каза Диона.

„За мен е грозно, не е нещо, с което бих се гордяла и нещо, което бих посъветвала някой младеж да прави. Огромна грешка е, че съм посягала, но преди всичко съм човек и съм сбъркала“, смята певицата.

Тя е категорична, че никога не е употребявала наркотици или алкохол, преди да се качи да шофира, да застане пред камера или да излезе на участие.

„След като се случиха всички неща имах период, в който исках да се покрия. След това видях, че всички се шегуват, имах доста телефонни обаждания. Обади ми се журналист, който ми каза, че много често някои лекарства оказват влияние върху тестовете и ме попита дали съм взимала някакви. Казах, че съм пила лекарство, но не вярвам то да даде отражение. Няколко часа по-късно видях статията, която беше интерпретирана по съвсем друг начин. Като оправдание от моя страна“, обясни Диона.

За шегите, които самата тя правеше след случката, певицата обясни, че е било самозащитна реакция.

„Прекрачих границата. Ако трябва да се извинявам за нещо, то е за моята преекспонирана самозащитна реакция. Конкретно за това мое поведение искам да се извиня, защото си давам сметка, че подобна шега не е пример за подражание. Решението ми беше подведено от толкова много негативни коментари. Номерът ми беше оставен в интернет. Една вечер имах над 400 обаждания, над 250 СМС-а“, сподели тя.

„Всъщност аз исках да кажа: Вие ме обиждате и ми се смеете, но аз се смея заедно с вас. Съжалявам, че е изглеждало по този начин. Давам си сметка, че е било глупаво. Аз винаги съм опитвала да се самоиронизирам, защото когато човек го направи, той показва, че не се засяга“, обясни Диона.