Е, не! И генерал Гном се опитва да врътне Бойко Борисов: Няма нищо вечно под слънцето

Парламент - Атанас Атанасов - изявление

„Призовавам изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов да предприеме действия за всестранно и пълно разследване за магистратския клуб на Нотариуса.“ Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов.

Днес народните представители приеха да бъде създадена временна анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около убития миналата седмица Мартин Божанов – Нотариуса. Председател на комисията ще е Никола Минчев от ПП-ДБ.

„Имам списък на всички лица, които са имали карти и са ходили там (в частния клуб със собственик Нотариуса – бел. ред.). След като временната анкетна комисия свърши работата си, не е зле да се помисли и за конкретни законодателни промени, за да не се допускат такива казуси“, каза още Атанас Атанасов.

За бъдещата ротация и настояването на ПП-ДБ Мария Габриел да е само премиер, а акад. Николай Денков вицепремиер и министър на външните работи, Атанасов коментира: „Няма нищо вечно под слънцето“.

Според записаното в управленската програма, Денков трябва да е вице и министър на образованието.

„Смятаме, че ПП-ДБ и ГЕРБ трябва да имат външнополитически канал. Премиерът винаги би могъл да осъществява външна политика“, каза още Атанасов.