Делян Добрев бръкна с пръст в раната: А сега Киро и Асен да подкрепят 9-месечен кабинет на ГЕРБ

payimage-596152

„Всъщност няма никаква яснота за кабинета след ротацията. Единственото предварително уговорено нещо – че Денков ще бъде образователен министър, не беше спазено от страна на ПП. Разбираме, че Денков поставя ултиматум да бъде външен министър, защото пред колеги е казал, че иска да пътува”. Това каза пред Нова тв депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев. По думите му по този начин излиза, че ГЕРБ няма да има нито едно министерство в новия кабинет.

Според Добрев „профилът на Мария Габриел предполага тя да бъде външен министър, защото тя има опит в тази сфера, докато профилът на Денков предполага той единствено да бъде образователен министър,  защото няма никакъв опит във външната сфера”. „Сглобката претърпя пълен провал”, категоричен е депутатът.

„С това правителство и еврозоната ще ни е само по въздух. Ще я видим през крив макарон, защото инфлацията ни е 3 пъти по-висока, отколкото трябва да бъде”, допълни Добрев. Според него няма да приемем еврото нито през 2025 г., нито през 2026-а. Той отправи покана към „Продължаваме Промяната” да подкрепи 9-месечен кабинет на ГЕРБ.

Делян Добрев коментира неосъществена визита на делегация, начело в Николай Денков, в САЩ. „Щатите не ги искат, защото те в продължение на година и половина наляха милиарди в режима на Путин през „Лукойл”. Това е истината”, твърди народният представител.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории