Невиждан екшън в центъра на София: Избягал затворник стреля по свой роднина в опит да го отвлече

полиция

История с избягал затворник, достойна за филмов сценарий, се е разиграла вчера в центъра на София, научи Столица.bg. 47-годишен психично болен и наркозависим мъж е направил опит да отвлече свой роднина. Извършителят е бил пуснат за няколко дена в отпуск от затвора, но вместо да се върне зад решетките, той се въоръжава с пистолет със сачми и заедно със стар приятел наркоман нападат жертвата.

Случката се разиграва около 19 ч. вчера между ул. „Св. св. Кирил и Методий“ и ул. „Средна гора“. Двамата нападатели се опитват да отвлекат роднината на избягалия затворник, но не успяват, тъй като той е бил с голямо куче. Тогава психично болният мъж вади оръжието и започва да стреля.

След проваления опит за покушение, приятелите се отправят към бл. 981 в „Люлин“, където е апартаментът на жертвата. Двамата се опитват да запалят жилището. Междувременно са уведомени органите на реда, които се задействат и няколко часа по-късно – към 3 ч. през нощта, екипи на 3 РПУ и на СДВР откриват затворника в бунгало в кв. „Сухата река“, район „Подуяне“. Предстои мъжът да бъде върнат в затвора.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории