Софийска прокуратура: Отнемете децата на убийцата Габриела и я върнете в арестта

7 Dni Sofia25.01.2024
габриела пеева

Софийската градска прокуратурата е протестирала домашния арест на Габриела Славова, твърди „24 часа“.

33-годишната жена е обвинена заедно с майка си 54-годишната дипломатка Красимира Трифонова в убийството на 44-годишния Пейо Пеев. Той и Габриела имат 6-годишно момче, но са сключили брак едва преди малко повече от 4 месеца.  Тялото на Пейо Пеев беше открито в колата му в петък вечерта. Автомобилът беше изоставен на Витоша.  Според главния секретар на МВР Живко Коцев убийството е станало миналия четвъртък. Разследващите смятат, че майката е душила Пейо Пеев, а Габриела затискала вратата на автомобила, за да не излезе.

В понеделник вечерта СГС наложи на Габриела Славова домашен арест с аргумента, че като майка на две невръстни деца, едното, от които кърмаче, трябва да полага грижи за тях. Освен 6-годишното момченце, тя има и бебе на 4 месеца. То е родено по време на краткия й брак с Пейо Пеев, но за него претендира Велико Минков, който е бил за малко и  депутат. Той води дело за бащинство в Бургаския окръжен съд.   Междувременно стана ясно, че Агенцията за социално подпомагане е настанила двете деца при майката на Пейо Пеев. Вчера с пост във фейсбук Велико Минков й благодари, че се грижи и за неговото дете.

От СГП не са съгласни, че Габриела трябва да е под домашен арест, защото децата не са при нея, а освен това са на мнение, че децата не бива да бъдат поверени на грижите на жена с толкова тежко обвинение, каквото е обвинението в убийство.

Софийският апелативен съд трябва да гледа протеста във вторник. Вероятно и нейната майка Красимира Трифонова е обжалвала задържането си под стража.