Апокалипсис в БСП! Събраха журналисти и обявиха: Затваряме телевизията, закриваме „Дума“

Народно събрание - БСП - кръгла маса

Телевизията на БСП – БСТВ, окончателно прекратява дейността си 5 години след първото си предаване. Малцината останали служители били привикани преди десетина дни и са информирани да си търсят работа.

Медията имаше амбицията да отразява на живо всички важни събития, свързани с партията, да прави собствени предавания, да анализира събитията „без цензура“. Пускането на БСТВ през 2019 г. бе по лична инициатива на Корнелия Нинова – пое го като ангажимент в първата си кампания за лидер. В годините след това неколкократно е изтъквала създаването на телевизията като голямо постижение и изпълнено обещание.

БСТВ гълташе милиони левове от партийния бюджет, които се харчеха от приближените на Нинова.

Телевизията спря да излъчва още през април 2023 г., когато започнаха и спекулациите, че има сериозен проблем с финансирането и бъдещето й. Последните новини на сайта й пък са от края на юни миналата година.

Паралелно с краха на телевизионния проект е подновена и друга стара идея – партийният вестник „Дума“ да бъде преобразуван от всекидневник в седмичник, или направо да е само сайт, разкриха запознати. Идеята и тук е да се спестят разходи.