Само в 7DniSofia.bg

Денков обяви рокади след ротацията: Някои министри се умориха от боя по тях

Варна - рибарски плаж  - свлачище - проверка

„Амбицията е на 6 март, когато подадем оставката, да имаме нов кабинет, който веднага да бъде внесен за разглеждане от Народното събрание“. Това заяви пред журналисти във Варна премиерът Николай Денков във връзка с ротацията на министри.

„Това е седмият кабинет, в който участвам. Знам, че винаги има няколко месеца, които са необходими на един министър, за да влезе в работата и да усвои как да работи с администрацията. Всяка смяна, особено за по-кратки периоди, е доста рискова, ако няма готов човек, който да поеме задачата. Някои от министрите действително се умориха от непрекъснатите нападки. Проф. Христо Хинков каза, че не иска да продължи“, каза още Денков.

На въпрос било ли е избързано с избора на конституционни съдии, премиерът посочи: „Имаме забавяне с две години за избор на конституционни съдии, така че не виждам да е прибързано. Трябва максимално бързо да продължим и със следващите регулатори“.

По думите му това са КЗП, КЗК, ВСС и др.

По повод украинските бежанци, Денков каза, че образователната ни система се справя с предизвикателствата. „Работим максимално да подсигурим програмите за интеграция. Който иска да се интегрира тук, ще трябва да мине през българската образователна система“, допълни той.

Николай Денков присъства на откриването на новия Център за оцеляване на море във Варна. Той поздрави ръководството на училището, че наред с обучението на курсантите, полага много усилия и за подготовката на цивилни кадри за морския бизнес и икономиката.