Борис Бонев постави срок на ГЕРБ и БСП: Имат 24 дни! След това отиваме пак на избори в София

7 Dni Sofia20.01.2024
борис бонев, антон хекимян

„В момента се работи на улицата. Няма листа по дърветата и счуени клони. Днес се намираме в обичайна снежна обстановка. Надявам се общината ще се справи“, увери Борис Бонев по повод на завалялия сняг в столицата. Той подчерта пред БНТ, че бил заварил редица неясноти по договорите за почистване на столицата.

Той призова гражданите да изчистят тротоарите от снега пред домовете си, вместо да се оплакван.

13 февруари е датата, от която зависи дали ще има избори за Столичния общински съвет.

Бонев не бил притеснен от нов вот и дори очаквал по-добър резултат. Все пак формацията му не смята, че най-добрият вариант са нови избори, но очевидно се върви в тази посока.

„Когато си предложил 4 варианта за изход от кризата, когато си провел срещи и преговори във всякакъв възможен вариант, съобразявайки се с претенциите на останалите, когато си поискал да има поне някакъв ясен план, с по-конкретни ангажименти, какви реформи ще се направят, кои наредби ще се променят в едно временно председателство на общинския съвет, и насреща не получаваш почти никаква конструктивност“, обясни Бонев.

По думите му най-градивното, което били чули от ГЕРБ било от участие в БНТ на „колегата Георги Георгиев, който казал, че „Васил Терзиев трябва да ми стъпи на врата“

„Той не знае, че в нашата коалиция доверието се гради на взаимно отношение, а не си не си стъпване на врата, това е гаменски подход, присъщ на тяхната партия“, заяви Борис Бонев.  Той се оплака, че ГЕРБ все измисляли гръмки заглавия в медиите т. е „как да набием другарче“, а не нещо конструктивно.

На въпроса дали има нерви да се отцепи от ПП-ДБ, Борис Бонев отговори, че не е въпрос на нерви. „То е въпрос на много обективни критерии, които ние сме заявили публично. Смятам, че нашата група става все по-сплотена“, увери Борис Бонев. Той заяви, че вече не е негова мечта да бъде председател на СОС.

Не му било мечта или приоритет да е председател на СОС

По отношение на вчерашния скандал, когато Васил Терзиев си тръгна, отказвайки да отговори на конкретни въпроси, Бонев обясни, че това е била работна среща, но общинските съветници от ГЕРБ са включили камерите и това е довело до политизиране.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории