Статията, в която авторката пише, че трябва да приемаме стотици хиляди мигранти и да премахнем “Аз съм българче”, за да не се чувстват лошо, скандализира обществото. Това обаче съвсем не е първата ѝ подобна изява в “Свободна Европа”. Нека си припомним как през август 2023 авторката Светла Енчева се възмущава от закона за създаване на Национален регистър за педофилията. Чуди се защо законът за педофилията бил приет с мнозинство и как така бил “консенсусен”? Но, нека не преразказвам думите ѝ. Нека приложа няколко директни цитата от статията:

“Педофилията сама по себе си не е престъпление. Ако човек само изпитва влечение към деца, но нищо не прави в тази връзка, няма за какво да бъде осъден, защото на съд подлежат само действия (или бездействия), причинили някаква вреда”, пише Енчева.

„Педофилия“ е дума със силно негативен заряд и поради това – удобна за пропагандни цели. „Педофил“ е морално клеймо, за разлика от юридически термини като „извършител на сексуални престъпления“. В борбата срещу правата на жените, децата и особено на ЛГБТИ хората педофилията често е използвана като плашило”, добавя възмутено тя.

С триумф авторката завършва, че популистите са по-лоши от педофилите, защото някои педофили имали задръжки. Пламенната ѝ защита към педофилите, които все още не са действали по своите фантазии (как тя знае за такива остава мистерия), със сигурност е значително по-плашеща от нападението към “Аз съм българче”.

Ако десетките ѝ статии за трансджендърите (авторката е и основател на сайта “Джендърландия”) може да бъдат нещо по-безобидно, то със сигурност призоваването за педофилията да не се реагира толкова крайно, прекрачва една сериозна линия. Вече пък трите ѝ заявки стават още по-тежки – да узаконим „социалния пол“, да смекчим отношението си към педофилите (и да се смилим над тези „добри“ педофили, които все още не са извършили престъплението“) и да махаме „Аз съм българче“, за да може свободно да вкарваме стотици хиляди мигранти и да не ги обиждаме.

Ако това беше една частна медия, да кажем, че авторката има пълна свобода да изказва всяко свое мнение, включително пламенната защита към тези педофили, които още не са били действали по въпроса, която тя знае. Само че “Радио Свободна Европа” е медия, създадена от организация на ЦРУ да се бори с комунизма, финансирана до 1972 г. пряко от ЦРУ и днес се финансира директно от Конгреса на САЩ.

Дали Конгресът, при който в Сената има плаващо мнозинство, а в Камарата на представителите има дори републиканско мнозинство, одобрява тяхната платформа да представя САЩ пред България със статии, поставящи под въпрос отношението към педофилията и атакуващи Вазов и неговите творения? Знае ли какво се разпространява от негово име, всъщност?

Автор: Виктор Блъсков, trud.bg