Елена Розберг: Скоро и по кофите за боклук ще личи, че София има проблем

big_000000

„Моля ви, г-да общински съветници, съберете се. Разбрах, че сте си дали една много дълга ваканция – до 11 януари. Според мен трябва да спрат да си играят на мерене на его“. Това заяви относно ситуацията в Столичния общински съвет музикалният радиожурналист Елена Розберг в предаването „Пресечна точка“ по „Нова телевизия“.

„Щом са успели на национално ниво все пак да сработят някакво коалиционно споразумение, защо не могат да го направят на някакво столично ниво, на столичната община. Определено скоро и по кофите за боклук и всичко останало ще стане ясно, че имаме проблем. Безвремие без управление. Така не може да се управлява.

Не може да продължи безкрайно това заравяне на глави в пясъка. Явно има и други користни съображения да се бавят нещата, но не можем да бъдем без бюджет на общината, без този правилник за управление. Това е безумно просто“, смята тя.

„Не искам да гледам преливащи кофи с боклук, необезопасена градска среда. София е една малка европейска държава, два пъти колкото Люксембург са жителите. Така че управлението е сложен процес, но и много отговорен“, коментира още Розберг.