Радев бесен на летището: ПП-ДеБъ, Борисов и Пеевски изнасилват! Зловонието им се носи до Европа

румен радев

Спомняте си, че съвсем до скоро лидерите на ПП-ДБ се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далеч от властта, а днес те управляват заедно. Изнасилват Конституцията заедно. И ще се борят срещу корупцията заедно. Това е толкова зловонно, че миризмата стига и до онези, които търсят всеки повод да ни спънат за Шнеген.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти преди да замине на двудневно посещение в Република Косово.

„Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген. С много дипломация, усилие и конкретни резултати по време на служебното правителство успяхме да постигнем конкретен ангажимент за октомври“, заяви още Радев.

„Аз подписах Указа за закона, с който се обнародва решението на мнозинството само да се откаже от наложената от тях енергийна вноска за транзит на газ. С това отпада преградата, която правителството и парламента сами издигнаха по пътя ни към Шенген. Осъзнаването на нелепата политика на управляващите, която не вкара и една стотинка в бюджета, но ни злепостави като ненадежден партньор в Европа, за съжаление не е в резултат на самоосъзнаване, а на дипломатически скандал и натиск от страна Унгария. В тази връзка управляващите все още дължат обяснения за ощетяването на националния интерес и за саботиране на пълноценната ни европейска интеграция, за което аз преупредих веднага с налагането на тази вноска и я дадох на Конституционния съд“, допълни президентът.