Капитан на ЦСКА разкри защо Гриша Ганчев го е занулил и обяви: Ние успехите на Разград не можем да ги вземем

гриша ганчев

Бившият капитан на ЦСКА – Борис Галчев, който в момента е треньор на Банско – разкри интересни неща от своя престой на „Армията”. Както е известно, той игра за „червените” на два пъти – 2010-12 и 2014-16. Най-впечатляващото е, че Галчев остана в ЦСКА в Трета лига, като преди това беше в Първа лига.

„През 2015 г. получих предложение от Гриша Ганчев да остана в ЦСКА. Бях казал на хората от Пирин, че ако ЦСКА фалира, ще се върна в Благоевград. Обади ми се г-н Ганчев и се случиха нещата. Като се върна назад, гледам какъв отбор сме имали. За късмет през онзи сезон господата от Лудогорец отпаднаха от Горна Оряховица. Монтана, съперникът ни на финала, не е на нивото на Лудогорец, все пак. Беше трудно и на полуфинала с Берое. Хората си мислеха тогава, че сме някакви извънземни, но бяхме събрани на майтап. Знаете обаче, че Ицо Янев разбира футбола и спечелихме Купата”, заяви Галчев в подкаста „На дузпата”.

Борис Галчев разкри и как се е почувствал, когато Гриша Ганчев каза, че го е задраскал с дебелия флумастер. „Никога не ми е било неприятно. Винаги съм казвал каквото мисля. Нито съм нападнал чужденците, нито нищо. Това интервю съм го гледал хиляди пъти. Казах, че Лудогорец имат добри чужденци, което не е тайна за никого. Виждате и в момента какво правят… Заради това бях изгонен. Приех го нормално, макар че само в България може да стане. Ние 30 години копаме дъното, както каза Мъри онзи ден. И още надолу, под дъното”, добави Галчев.

„От дете съм фен на ЦСКА. Като юноша на Пирин винаги ще има място и за този клуб в моето сърце. Това е емблема на Благоевград. Иконата на града. Когаато съм в агитката на ЦСКА, бягам от внимание, маскирам се. Приятно е обаче като те поздравят. Не обичам вниманието, но понякога това е хубаво. Моята дъщеря е цесекарка. ЦСКА и Левски са грандовете на България”, казва бившият капитан на ЦСКА.

„ЦСКА има някаква надежда със стадиона. За мен Лудогорец е вреден, но успехите не можем да им вземем. Различно е една кола да я купиш за 1 млн евро или за 100 000 евро. Преди, като връщам лентата, в ЦСКА и Левски играеха по 7-8 българи. Вижте сега как е. Нека има чужденци, но те да бъдат като Мораеш, Зику, Платини. Вижте Черно море как го правят. ЦСКА, Левски и Лудогорец не могат без чужденци, но по-малките отбори…”, добавя Галчев.