Трус в кабината! Заместничка на министър напусна с: Фалшиви обещания, кухи хора без морал

payimage-594146

Заместник-министърът на труда и социалната политика Десислава Стоянова подава оставка. Тя мотивира решението си с отворено писмо до обществото.

„Когато „управлението на политиките“ се заменя с „управление на нещата“ бавно покваряваш стандартите, разконцентриран си защото си обсебен от други интереси, сипеш фалшиви обещания и неистини, облечени в „кухи“ фрази с манипулирана информация. Това заражда безплодна надежда за благосъстоянието на хората. Това не е ценностен морал, който дава тласък на обществото напред, а е тегоба, която слагаш към най-уязвимите групи на обществото“, обяснява тя.

Ето и цялото писмо без редакторска намеса:

„Уважаеми дами и господа,

Информирам Ви, че подадох своята оставка в качеството си на заместник-министър на труда и социалната политика. Управлението на политиките, свързани с хората изискват висок морален дълг и политическа отговорност. Разбирането на истинските проблеми на хората изискват професионализъм и ясна визия какво трябва да се промени, за да живеем по-добре.

Само съчетанието между тях може да доведе до дългосрочни промени в полза на обществото. Когато „управлението на политиките“ се заменя с „управление на нещата“ бавно покваряваш стандартите, разконцентриран си защото си обсебен от други интереси, сипеш фалшиви обещания и неистини, облечени в „кухи“ фрази с манипулирана информация.

Това заражда безплодна надежда за благосъстоянието на хората. Това не е ценностен морал, който дава тласък на обществото напред, а е тегоба, която слагаш към най-уязвимите групи на обществото. Депозирах своята оставка и считано от 18.12.2023 г. няма да бъда част от екипа на политическия кабинет на министър Шалапатова.

Това мое решение е обективирано от редица обстоятелства, в основата на които стои несходството в приоритетните политики на министерството, от което бях част. Искрено се надявам, че смисления и пълноценен социален диалог занапред ще допринесе за настъпването на положителни промени в областта на трудовото право, общественото осигуряване и безопасните условия на труд с адекватна социална политика.

Благодаря на всеки един от вас за доверието и за всичко, което преживяхме заедно през този период. Ще продължа да се отдавам на истински каузи в полза на обществото и хората.

Светли Коледни и Новогодишни празници на Вас и Вашите семейства!

С уважение,

Десислава Стоянова

Заместник-министър на труда и социалната политика“