В Левски бесни на Костов: Вземи да викнеш на играчите! Не виждаш ли, че правят каквото си искат

payimage-597737

Шефовете на „Герена” вземат мерки, за да се спре свободното падане преди оставащите 3 мача до край на сезона. А един от тях се очертава като най-важен за „сините”. Става въпрос за този с Хебър в турнира за Купата на България. Ако в първенството Левски може и да си позволи нова грешка, то в Пазарджик няма да има право на такава. Провал там ще означава край на всякакви амбиции за нещо повече от място в Европа.

Затова Николай Костов е бил посъветван да затегне малко редиците в съблекалнята и да се спре да прави приятелски жестове към футболистите. Особено, когато не получава такива в замяна. На „Герена” не искат да се повтарят отново кошмарните последни минути на двубоя с Локомотив Сф, когато за нула време бе изпусната преднина от 2 гола. И то срещу отбор, който бе победен на „Виваком Арена – Георги Аспарухов” с 6:0!

„Сините” не са доволни, че в тези фатални минути и секунди, Костов постоянно е подвиквал на играчите да стоят компактно и да не поемат никакви рискове, за да не стане беля. Футболистите обаче направиха точно обратното. И двете попадения на Локомотив Сф дойдоха след поредица от грешки, макар „сините” да имат сериозни претенции за дузпата, от която „железничарите” изравниха.

Очаква се със завръщането в игра на Уелтън, Левски да се сдобие и с лидер на терена, какъвто в предишните мачове липсваше. Това обаче не означава, че останалите трябва да ритат топката към него и да чакат той да измисли нещо, както се случва често в последните 2 години, когато нещата не вървят.

На „Герена” на този етап се твърди, че искат да продължат и с Костов през пролетта. Треньорът не е загубил доверието от страна на шефовете и те смятат, че Левски може да се подобри. Костов обаче трябва и сам да си помогне, за да се спре с подвикванията от трибуните, че му е време да си ходи и да се отдаде на почивка. Не само покрай Коледата, която предстои. Със сигурност на „Герена” искат да избегнат подобни сътресения. Там са категорични, че няма финансови причини за тези спадовете, след като футболистите са получили всичко, което им се дължи.

“Мач Телеграф”