Абе какъв е тоя лумпен Киро!? И министърът на МВР призна: Петков първо ми се молеше, след това ме натискаше

кирил петков

„До този момент оставката не ми е поискана от премиера, поискана ми е от Кирил Петков. Интересното е, че оставката ми е поискана от човека, който в продължение на два дни ми се молеше аз да стана министър на вътрешните работи“. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в ефира на Нова тв.

От думите му стана ясно, че тогава е водил разговори единствено с Кирил Петков и многократно е отказвал и се двоумял дали да приеме това предложение, каза още той. Петър Петров, един от заместник-председатели на ДАНС, е бил този, който е свързал Стоянов с Кирил Петков.

„След като приех предложението му, заявих, че единственото, което желая, е никой да не се намесва в дейността на МВР и да определя начина на работата“, добави още Стоянов.

„Впоследствие, след като се направиха няколко опити за вмешателство в дейността на МВР, ето го в момента резултатът – искането на моята оставка“.

В петък председателят на ПГ на ГЕРБ Делян Пеевски заяви, че от партията имат сведения, че Стоянов е бил притискан от ПП-ДБ на изборите, за да работи в тяхна полза. Той не го направил и това е причината те да искат оставката му в момента.

Премиерът акад. Николай Денков обаче отказа да поиска оставката на вътрешния министър преди да го обсъди с Мария Габриел. Въпреки това той обвини Стоянов в неадекватна оценка и освободи зам.-министъра на вътрешните работи. 

По думите на вътрешния министър Кирил Петков му е оказал натиск в посока на това да се работи с конкретни хора. „Но аз устисках и не се поддадох на този натиск“, казва още вътрешният министър. Тези хора са от системата на МВР, добави той.