Пената отиде в студиото и напомни на всички, кое е най-важното във футбола

Димитър Пенев

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев разкри какъв е ключът към успеха в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Треньор №1 на ХХ век е категоричен, че най-важното е играчите да помнят, че футболът е колективен спорт.

„Много неща говорим, когато сме на лагер, в отношение предимно на футбола. Не може само да им пълниш главите с футбола и задължения и аз съм минал като футболист и поех по другия път, по-трудния – като треньор.

Какво може да говориш на футболистите? Да има първо колектив, когато поставяш задачите индивидуално, трябва да се стараят над 50-60% да се изпълняват, това е една колективна игра. Не може един или двама и трима да носят на гърба останалите.

Може да се радваме на голмайстора, особено на вратарите най-много се радваме, когато спасяват невероятни положения, но това е една колективна игра. Като треньор виждаш фигурите, които крепят основата на колективния спорт. Когато виждаш спойката между тях отвън, виждаш, че напредваме“, заяви той.

„Има индивидуални грешки, да, те трябва да се поправят, а не да се прекъсва играта и да се спори помежду си, което е най-пагубното нещо. Има случаи, когато сме заставали по двойки и тройки и сме търсили грешките.

В тези моменти най-много сме получавали головите положения на противника – когато няма колективност. Ако не са обединени в разбирането, трябва да се работи да бъдем единни, без значение в кой спорт“, допълни Димитър Пенев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории