Случи се най-лошото за Борис Бонев! Четвърто „Не“ за днес! Край на мокрия му сън да командва ГЕРБ

payimage-606566

Членовете на Изпълнителните бюра на Националния и на Градския съвет на БСП взеха решение групата на социалистите в Столичен общински съвет да не подкрепя кандидатурата на Борис Бонев за председател. Това стана на съвместно заседание на двата органа днес.

„Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на СОС“, каза Иван Таков и уточни, че решението е на колективните ръководни органи на национално и градско ниво.

„То произтича от нашата последователна позиция да не правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община. Разбира се, готови сме да разговаряме за политики, базирани на ценности, с всяка политическа група в СОС. Изборът на председател сам по себе си е безпредметен, ако нямаме съгласие по приоритетите, по които ще работи Столичният общински съвет. Ние имаме много ясно посочени приоритети в нашата работа. Преди и по време на предизборната кампания ние ги представихме пред гражданите на София и сега е време да действаме за тяхната реализация. Твърдо съм убеден, че вчера започна нов период в развитието на града ни“, каза още Таков.

Председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС беше категоричен, че партийните ръководни органи няма да допуснат компромиси с основните ценности свобода, справедливост и солидарност, чрез които градът трябва да бъде управляван.

„Различната философия, която ние имаме за развитие на София и която беше толкова добре приета от гражданите в предизборната кампания, изисква от нас отговорност и твърдост в действията ни, каза още той. – Вече няколко пъти заявявам, че групата на БСП в СОС ще подкрепя всякакви инициативи, които отговарят на нашите основни ценности. Готови сме да участваме и в съставянето на ясен план за реализация на основните политики, по които имаме допирни точки с останалите политически групи в СОС“.

Така след ГЕРБ, ДПС и ИТН, БСП е четвъртата сила в СОбС, която отказва подкрепа на Борис Бонев. При това положение единственият шанс на палавата китка от „Спаси София“ е да убеди Възраждане и „Синя София“ да застанат зад него и да сбъднат мечтата му: Като еф на СОбС да командва общинарите от ГЕРБ..


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории