Ако Терзиев спечели София в неделя, ще изкорми Промяната отвътре! Киро и Асен си продадоха проекта

payimage-592058

Ако Терзиев загуби изборите в София, ПП ще изчезнат като сапунен мехур. Единствената цел, която може да ги запази (според тях) за още малко време като бутафорен политически случай, е постигането на София. С постигането на София ПП си мислят, че ще могат да започнат да надграждат фокусничеството си и да създават пепейска кръвоносна система. Само че ПП още не са разбрали, категорична е топ-журналистката Калина Андролова в сензационен анализ за изборите в неделя.

Ето какво пише още тя в свой анализ:

Първо, ако Терзиев спечели, печели само той и ще започне изграждане на лично и ново политическо пространство около себе си. Защото „територията“ на столицата ще се превърне в терен за прегрупиране на силите и промяна на функциите на нефелния проект ПП. Проектът ПП ще бъде изкормен отвътре, Асен и Кики ще бъдат отстранени или просто маргинализирани чрез естествено доминиране на Терзиев и чрез нахлуването на нови хора. Срещу няколко милиона (пепейска алчност) им отнеха инициативата на кикитата в политиката. Продадоха си проекта. Конструкторите опитват да ПОДМЕНЯТ таткопетковите. Това първо.

И второ, ако Терзиев спечели, ще разцепи софийската жълтопаветна среда на две. Има едни десни, които никога, ама никога няма да приемат десарското синче Терзиев да бъде новия лидер на антикомунистическата десница! Вместо обединение ще настане тежко разцепление и вътре-видова агресия. Част от нея ще произтече от борбата за ресурси. Да не забравяме и задкулисната навигация на Терзиев (тя не е от ПП). „ДА България“ също не искаха Терзиев за кандидат, той беше наложен в коалицията от безцеремонността на ПП-тата. Така че очакването, че кметът Терзиев непременно ще обедини и подсили пепейската псевдодясна бутафория не е съвсем основателно. Но при всички случаи, ако Терзиев стане кмет, ще даде още един импулс на самочувствие на ПП и ще бъде по-трудно да се инхибират, отколкото ако кандидатът им загуби.

От друга страна, ако Ваня Григорова спечели, няма да може да произведе нищо, и в този смисъл е доста удобна. Нито общинският съвет ще й позволи да прави кой знае какво, нито има потенциал да реализира политически проект. Така че Ваня ще бъде безопасна игла. Тя така е и подбрана. Да бъде ПРОТИВОРЕЧИЕ на Нинова и на ПП, но без естествена възможност да нараства.

Затова дитирамбите за Ваня се раздават на едро, хем дразнят Нинова, понеже Ваня беше издигната ВЪПРЕКИ Корнелия, хем събират избиратели, които да се противопоставят на Терзиев. Нинова се вбесява, защото й показаха как могат с лекота да употребят БСП за игри извън нейните. Просто Нинова няма контрол върху партията. Много иска да има свръхконтрол, но не знае как да го постигне. Затова губи непрекъснато части от партията, която иска ДА ПРИТЕЖАВА и да ползва за лични задачки.

Но БСП никога не е била лидерска партия и не може да се управлява авторитарно. Борисов, въпреки всички нападки на опоненти срещу него, че губи влияние, виждаме, че всъщност на практика дирижира цялото политическо пространство. Единственият, който можеше да бъде истинска политическа заплаха срещу Борисов, беше Радев, но той загуби възможността, защото затъна в посредственост.

Примитивната антиселекция на хора в кабинетите на Радев и страхът министрите му да изговарят истината за ПП почти го приключи. Война без бойна линия. Радев загуби от своето вътре, от себе си, от своите избори на обкръжение.

А Ваня е просто режим на противотежест, тя е за нуждите на политическата интрига, която се върти. Тя не е субект. Тя е обект на политиката. И като такава е особено полезна тази седмица! В геометрията на Архимед правата линия е най-късият път от една точка до друга.

В политиката няма къс път, има само път, който постига успех, и път, който отвежда доникъде. Опорките, които ПП и сектата използват, че Ваня ще сменя геополитическата ориентация на държавата, са повече от смешни. И й придават по-голяма тежест, отколкото тя изобщо може да осмисли. Ваня може да си смени единствено роклята, обувките и прическата. Както вече казах, тя е обект.

И нищо не може да сменя, подменя или изгражда. Ваня може да стане кмет на София единствено като наказателен вот срещу НЕПОНОСИМИТЕ от ПП. Постът, който Ваня МОЖЕ ДА ЗАЕМЕ, или да не заеме, зависи ОТНОВО и НЕЗАОБИКОЛИМО само от ГЕРБ.

 

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории